Tuinen in zelfbeheer

 Zelfbeheer in het zonnetje

Foto: (zittend) Marijke; (staand) vlnr Roland, Judith en Saskia. Niet op de foto: Angie, Michiel, Welmoed, Nelleke en Ally.

Tuinieren geeft voldoening. Dat blijkt uit de grote groep van negen bewoners die de tuin aan de Laagte Kadijk (bij het voormalig Terlingen terrein)  onderhoudt. De tuin bestaat nu een jaar. Daarvoor was er een wilde tuin op de plek waar nu woningen zijn gebouwd.  “De tuin is een uniek rustpunt in een hectische stad. Het is een natuurlijke tuin met veel diversiteit, waar veel bijen en vlinders op af komen en die zichzelf onderhoudt” vertelt Saskia. Roland voegt er trots aan toe dat vooral in de duizendknoop, een plant met rode sprieten, veel bijen zitten en dat de vlierbessen zo leuk zijn, omdat ze veel aan de duinen doen denken. Laatst is er een pad gesignaleerd. Hun quote: “Mensen die tuinieren zijn de gelukkigste mensen.”

 

Foto: Maryse

Op het hofje Binnenkadijk ter hoogte van nummer 300 werden de plantenbakken  bijgehouden door Maryse Miot. Zij verzorgde de bloembakken de afgelopen 16 jaar.  Zodra het mooi weer was zagen we haar met liefde snoeien, onkruid verwijderen, sproeien, aarde vervangen. Maryse is begin december 2017 naar het buitenland vertrokken, maar gelukkig hebben zich een aantal andere bewoners gemeld om haar taak over te nemen. De Bewonerscommissie bedankt Maryse voor haar jarenlange inzet om het niveau van het groen op het Entrepotdok hoog te houden.